Flodder Collectie
Flodder op teevee!
Seizoen 1
Deel 1
Video uit 1993

Ma Flodder - Nelly Frijda
Johnnie Flodder - Coen van Vrijberghe de Coningh
Zoon Kees Flodder - Stefan de Walle
Dochter Kees Flodder - Tatjana Simic
Henkie Flodder - Melle de Boer
Toet Flodder - Mandy Negerman
Opa Flodder - Herman Passchier
Jacques "Sjakie" van Kooten - Lou Landré
Kareltje - Miguel Stigter
Hennie - Laus Steenbeeke
Whisky - Blitz (Boef van de Vianahoeve)
Buurman Neuteboom - Bert André
Buurvrouw Neuteboom - Lettie Oosthoek
1. Korte metten
Villa Flodder is een schandvlek in de beschaafde wijk Zonnedael. De buurtbewoners trachten met protestdemonstraties de familie te bewegen naar elders te vertrekken. Alle pogingen zijn echter tot mislukken gedoemd. Er wordt een list bedacht waarbij de Flodders moeten worden betrapt op illegale handel in spiritualiën. De val wordt gezet de politie verschijnt maar wordt letterlijk en figuurlijk ‘geflest’. Dit leidt tot een explosief einde waarbij blijkt dat het inderdaad maar beter is alcohol met mate te gebruiken.
2. Soldaat Kees
Ma Flodder is wat slordig met de post omgesprongen en zoon Kees moet zich nu onverwachts over vijf dagen bij de kazerne melden om zijn dienstplicht te vervullen. Sjakie wil helpen door zoon Kees een stoomcursus ‘gewetensbezwaren’ te geven. Helaas: zoon Kees heeft geen geweten. Johnnie kent gelukkig nog andere methodes om de dienstplicht te ontduiken….
3. Verkiezingen
De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en Sjakie waarschuwt dat de belangrijkste kandidaat een einde wil maken aan het verblijf van de Flodders in Zonnedael. Johnnie ziet hoe zoon Kees zich vergaapt aan de foto’s van een Italiaanse pornodiva die een zetel in het parlement heeft gekregen. Dat brengt hem op een idee: we richten onze eigen partij op en maken dochter Kees lijsttrekker. Morgen meteen een persconferentie en een partijbijeenkomst in het buurthuis…